נתחיל מגילוי נאות: הפעם הראשונה שבה עליתי על רכבת הרים הייתה בגיל 15, במהלך טיול קבוצתי בחו"ל, כי רציתי לעשות רושם על בחור מסוים. ככה מצאתי את עצמי יחד עם חברה נוספת, בקרון הקדמי של רכבת שנעצרה סנטימטר מהירידה, ממלמלת "למה?" בקול חלוש של מי שמבינה שעשתה הרגע טעות גורלית. שניות בודדות חלפו ובדרך למטה צרחתי צרחה שהוציאה לי את כל האוויר מהריאות והוחלפה בהדרגה בצחוק מתגלגל.
הבחור אומנם נשכח מזמן, אבל האהבה שרכשתי אז לרכבות הרים ולתחושת ההיי והאדרנלין שהנסיעה בהן מייצרת, מלווה אותי גם היום. לכן, כשטסתי בפעם הראשונה (והשנייה, והשלישית…) לפריז זה היה מובן מאליו שדיסנילנד פריז נמצאת בראש הרשימה של "דברים לעשות".
באתי, ראיתי, התאהבתי! ועכשיו הגיע תורכם 😊
כדי שתוכלו למצות את הביקור שלכם במקום הקסום הזה עד תום, הרי לכם מדריך מונגש ללמה, מתי, כמה ועוד תשובות לשאלות חשובות ובוערות (אולי חוץ מלשאלה האם פרינס צ'רמינג פנוי לדייט).
"אז למה אנחנו צריכים להיגרר דווקא לדיסנילנד פריז כשיש לנו לונה פארק ליד הבית?"
ובכן, פשוט כי מעבר לעובדה שמדובר בפארק שעשועים איכותי ברמה גבוהה עם מתקנים יצירתיים וייחודיים, מדובר באמת באחד המקומות הכי משמחים בעולם ולא משנה אם אתם בני חמש או שמונים וחמש. יש מתקנים שמתאימים לכל גיל וגם אם זו לא בדיוק כוס התה שלכם, התפאורה והאטרקציות הצדדיות כבר ידאגו להכניס אתכם לאווירה. בין אם גדלתם על סרטי דיסני ובין אם לא, הפארק מזמין את המבקרים בו להיכנס לעומק החוויה ולחיות בעולם הזה ולו ליום אחד.
כבר כשנכנסים בשערי הפארק אפשר להרגיש משהו משתנה באווירה: ההתרגשות והצפייה לחוות ולחזות במשהו חדש יוצרים סביבה שוקקת חיים שעוטפת את הנכנסים וקשה שלא להידבק בהרגשה שאתם נמצאים במרכזה של חגיגה.
אני לא יודעת מה אתכם, אבל לברוח ליקום מקביל שכולו תפאורה מהאגדות, קפיצות במפלס האדרנלין וריח מתוק של קרמל ופופקורן נשמע לי כמו דרך נפלאה להעביר יום בפריז. בעיניי זה מה שמייחד את הביקור בפארק יותר מכל דבר אחר: היכולת הזאת לשאוב את המבקר לכמה שעות לעולם שכולו טוב ושמחה, ממש כמו סוף של סרט דיסני טיפוסי.
"טוב, שכנעת, מתי נוסעים ?"
חשוב לדעת שלעונה וליום בהם תחליטו להגיע תהיה השפעה ישירה על הביקור שלכם מבחינת מספר פרמטרים: מזג אוויר, עומס מבקרים, שעות פעילות, התפאורה המקשטת את הפארק וכן מחיר הכרטיס (נגיע לנקודה הזו בהמשך).
אני אתחיל דווקא מהעונה שלדעתי הכי פחות כדאי לבקר בה- הקיץ.
למרות שאני הכי בחורה של קיץ, אני עדיין לא חושבת שזה בראש סדר העדיפויות של מישהו לבלות נצח מיוזע בתור למתקנים, במהלך העונה הכי חמה והכי עמוסת מבקרים בשנה. כל ילדי אירופה (ולא רק) נמצאים בחופשת קיץ בשלב זה, מה שאומר שהפארק מלא במשפחות הרבה מעבר לבדרך כלל. היתרון היחיד שהעונה הזו מציעה הוא שעות הפעילות הארוכות מהרגיל, וגם אז לא בטוח שזה שווה את התורים הארוכים. סעו בעונה רק במידה ואין אלטרנטיבה אחרת וזו חוויה שחשובה לכם.
מנגד, ישנו החורף. העונה הכי קרה בשנה אומנם עשויה להרתיע את הרגישים לקור, אך אל דאגה! רבים מהמתקנים ממוקמים בהאנגרים מקורים כך שהפארק ממשיך לעבוד גם במזג אוויר גשום. כתוצאה, החורף הופך להיות עונה לגיטימית לחלוטין לביקור.
בין היתרונות של ביקור חורפי בפארק נמצאת העובדה כי העומס התיירותי הרגיל פוחת (כי כולם מעדיפים לשבת מתחת לפוך עם שוקו… אבל לא אתם! אתם גיבורים והולכים לכבוש את הפארק הזה נפוליאון סטייל!).
בונוס נוסף לעונה הוא שבמהלך חודש דצמבר הפארק עוטה על עצמו אין ספור אורות מנצנצים לכבוד חג המולד ומספק חוויה אקסטרה סופר דופר קסומה, יחד עם תהלוכות ופעילויות ייחודיות לחג. בתור מי שביקרה במהלך התקופה וחזתה בפלא במו עיניה, זו סיבה מספקת בפני עצמה להגיע לפארק. אין ספק שטינקרבל נותנת שעות נוספות.
מה שכן, כדאי לקחת בחשבון שאכן קר, שעות הפעילות קצרות בהשוואה לקיץ, ויתכן שבחג עצמו יהיה עמוס מהרגיל ( אם כי באופן אישי לא שמתי לב לעומס מיוחד).
עונות המעבר, האביב והסתיו, הן הנוחות ביותר לביקור מבחינת מזג האוויר היות ולא קר או חם מדי.
כדי להימנע מעומסי המבקרים כדאי פשוט לבדוק מראש שאתם לא מגיעים ביום חופש לאומי.
במהלך הסתיו, לאורך חודש אוקטובר, הפארק מתעטף בצעיף של תפאורה כתומה ודלעות מתחילות לצוץ להן מעבר לכל פינה לכבוד חגיגות ליל כל הקדושים החל בסוף החודש. בדומה לחג מולד, גם הפעם ישנן תהלוכות ואירועים מיוחדים החלים במהלך התקופה.
כך למשל, במידה ותמיד חלמתם להגיע לפארק מחופשים לדמות האהובה עליכם אך במקרה גם עברתם את גיל 12, תשמחו לגלות שבסוף החודש חל האירוע היחיד בשנה בו יאפשרו לכם לעשות זאת – מסיבת ליל כל הקדושים! (במהלך שאר השנה הפארק לא מאפשר כניסה למבוגרים מחופשים מסיבות ביטחוניות).
כדאי לדעת שבאופן כללי לאורך השנה מתקיימים בפארק מגוון של אירועים ו"מיני" חגיגות ועל כן כדאי להתעדכן באתר כדי לוודא שאתם לא מגיעים ביום עמוס במיוחד או לחלופין לא לפספס אירוע שמעורר בכם עניין.
"אוקיי, בחרתי עונה, כמה כל הסיפור יעלה לי?"
ובכן, זה תלוי:
ראשית, כדאי לדעת שדיסנילנד פריז למעשה מורכב משני מתחמים שונים עם שני שערי כניסה נפרדים: הראשון הוא "פארק דיסנילנד" המזוהה עם הטירה המפורסמת והתפאורה הקלאסית מהאגדות, השני הוא "סטודיו וולט דיסני" שמהווה פארק בפני עצמו עם תפאורה שאולי תחשב פחות קלאסית, אבל מכיל בתוכו מתקנים לא פחות מגניבים.
במסגרת קניית הכרטיס תצטרכו להחליט ולבחור בין הגעה למתחם אחד או לשניהם יחד, אופציה שבמידה ותבחרו בה תאפשר לכם לדלג בין שני המתחמים לאורך היום (פארק הסטודיו נסגר מוקדם יותר ולכן אני ממליצה להתחיל שם).
הדילוג מתאפשר בהצגת הכרטיס בכניסה לכל פארק ועל כן חשוב לשמור אותו לאורך היום.
בעיניי האופציה המשולבת משתלמת במידה ואתם מגיעים בתקופה פחות עמוסה ומסוגלים "לתקתק" את הפארק. אולי לא תספיקו לעלות על כל המתקנים, אבל תעלו על רבים מהם. במידה ואתם מגיעים עם ילדים קטנים שיתקשו ללכת לאורך זמן ועשויים להתעייף, זו אופציה שפחות מתאימה לדעתי. בעיקר לאור זה שרוב התפאורה הקלאסית הקסומה והמתקנים לילדים מרוכזים בפארק עם הטירה.
שנית, תצטרכו לשאול את עצמכם כמה ימים תרצו לבלות בפארק. הפארק מציע, בנוסף לביקורים היומיים, חבילות של בין שניים לארבעה ימי ביקור הכוללות את שני המתחמים, כך שבמידה ואתם מעריצים שרופים או סתם רוצים לקחת את הביקור בקצב קצת יותר איטי, האופציה קיימת. בנוגע לחבילות כדאי לדעת שהמחיר פר יום יורד ככל שמספר ימי הביקור שתיקחו בחבילה עולה.
לבסוף, תצטרכו להחליט על יום הביקור. בגדול תקופת החגים וסופי השבוע מקוטלגים באתר כעונה החמה, ועל כן מחיר הכרטיסים בימים אלה עולה. בשאר הימים המחיר נמוך יותר ובאופן כללי כדאי להגיע באמצע השבוע כי עומס המבקרים פוחת (יום שלישי ורביעי נגיד? ימים מושלמים!).
אופציה חדשה שנוספה לאחרונה וניתן להוסיף למחיר הכרטיס הכולל היא "מעבר סופר מהיר" או לחלופין "מעבר מהיר אולטימטיבי". המעבר המהיר הרגיל כלול במחיר הכרטיס, ומאפשר לסרוק את כרטיס הכניסה לפארק במכונות מיוחדות ליד מתקנים נבחרים כדי לקבל פתק עם חלון זמן של חצי שעה שבמהלכו תוכלו לחזור למתקן ולהיכנס ישירות אל התור המהיר בהצגתו.
על גבי אותו כרטיס תוכלו למצוא גם את השעה שבה תוכלו להפיק את המעבר המהיר הבא (בשל טעות של המערכת תוכלו לנסות כעבור שעתיים מהוצאת המעבר המהיר הראשון או בתחילת חלון הזמן לחזרה למתקן שלו, הקודם מבין השניים).
האופציה החדשה מאפשרת, בתמורה לתשלום נוסף, להיכנס לתור המהיר ללא צורך בהמתנה לחלון הזמן, לשילובים שונים של מתקנים פעם אחת, לכלל המתקנים פעם אחת או אפילו לכלל המתקנים ללא הגבלה. התוספת במחיר נעה בין 30-150 יורו ומלאי הכרטיסים ליום מוגבל. לשיקולכם, באופן אישי הסתדרתי יופי בלי.
טיפ קטן –
לקנות כרטיסים מראש באתר ולעולם לא במקום! זה מוזיל עלויות וגם חוסך זמן יקר בהמתנה בתור לכרטיסים.
"קנינו כרטיסים, איך אנחנו מגיעים לפארק עכשיו? זה אומר שאנחנו חייבים להשכיר מלון/דירה בסביבה?"
אז זהו שלא. זה נכון שלהשכיר מלון בפארק עשויה להיות חוויה מפנקת ונוחה, במיוחד אם בחרתם חבילה של מספר ימים, אך ממש לא מדובר בהכרח. במידה והתקציב שלכם מוגבל או שאתם סתם מעדיפים להוציא את כספכם במקום אחר, תשמחו לגלות שנסיעה מפריז היא אפשרית, נוחה, קלה וזולה.
הפארק ממוקם כ-40 דק' מפריז, בעיר תחת השם מארן לה וול. הרכבת עוצרת כמעט מול שער הכניסה לפארק, מה שהופך את כל הסיפור לנוח בצורה מגוחכת. עולים על רכבת RER A בתחנות הבאות: Charles de Gaulle Etoile, Auber, Chatelet Les Halles, Gare de Lyon, Nation ויורדים בתחנת Marne-la-Vallée — Chessy. יש רכבת לכיוון הפארק כל רבע שעה, כאשר הרכבות מתחילות לעבוד מסביבות חמש וחצי בבוקר ועד סביבות שתיים עשרה בלילה, מה שמאפשר למבקרים להישאר למופע הסיום האורקולי מבלי לפחד לפספס את הרכבת האחרונה לפריז. עלות של נסיעה בודדת לכיוון היא באזור השמונה יורו.
אני מקווה שהפוסט עשה לכם חשק לבקר את מיקי וחבריו בביתו. בחלק השני של המדריך אני מתכננת לחלוק אתכם כמה טיפים שווים במיוחד שיכינו אתכם לביקור בפארק ויקלו עליכם במהלכו.
במידה ויש לכם שאלות ו/או הערות אתם מוזמנים לפנות אלי בתגובות ואשמח לענות.
2 COMMENTS
Maria
6 שנים ago
איך זה עשה לי חשק לטוס כבר!
תודה על המידע, מתחילים כבר לתכנן את הטיול לפריז ובאמת התלבטנו בנוגע לפארק. אחרי הקריאה, ברור שנעצור שם!
mirigoround
6 שנים ago
AUTHORשמחה לשמוע שזה עשה לכם חשק,בטוחה שתהנו מלא!